Blog Prost…

…Jurnalul filosofului prost

Finala NBA 2010

Iată că am ajuns la ultimul act al playoff’ului în NBA, protagonistele, Los Angeles Lakers şi Boston Celtics, joacă cu titlul pe masă.

După un sezon regulat în care nu au strălucit, cele două echipe ajung în Finala NBA, primul meci din cele maxim 7 se va juca în această noapte.

Boston Celtics, după ce au terminat pe 4 în Conferinţa de Vest, au reuşit să elimine pe Miami Heat în 5 meciuri, în primul act al playoff’ului, după care au întâlnit în semifinala conferinţei pe favoriţii la titlu, Cleveland Cavaliers echipă care terminase cu cel mai bun record în sezonul regulat. După 6 meciuri, cei de la Celtics au reazilat surpriza de a’i elimina pe LeBron şi compania urmând astfel a se întâlni în Finala Conferinţei  cu altă favorită, Orlando Magic. După primele 3 meciuri scorul era 3-0 pentru cei de la Boston, acestia câştigând seria cu 4-2. În ciuda perfonmaţei mai puţin strălucite din sezonul regulat, cei de la Celtics au avut o extraordinară forţă a grupului prin care au reuşit să treacă de 2 din cei mai buni jucători din NBA, ca MVP’ul LeBron James sau pivotul celor de la Magic, Dwight Howard. Rajon Rondo, conducătorul de joc al celor de la Boston, a făcut un joc foarte bun în playoff, având  un rol crucial în victoriile echipei sale.

De cealaltă parte, campioana en titre, Los Angeles Lakers, este pentru a 3a oară consecutiv în finala NBA, după finala pierdută în 2008 în faţa celor de la Boston şi cea câştigată anul trecut în faţa celor de la Orlando Magic. Aşadar anul acesta ar putea fi anul revanşei pentru jucatorii din L.A. Veniţi după un sezon regulat în care nu prea au strălucit, chiar dacă au terminat primii în Vest, cei de la Lakers au avut oarecare probleme în prima rundă a playoff’ului în faţa celor de la Oklahoma City Thunder pe care i’au eliminat totuşi în 6 meciuri. În semifinala Conferinţei de Vest, Lakers s’au confruntat cu Utah Jazz pe care i’au învins scurt în 4 meciuri, Kobe Bryant lundu’şi în serios rolul de lider după ce a avut un sezon regulat ceva mai slab. Finala din Vest le aduce faţă în faţă pe cei de la Lakers şi cei de la Pheonix Suns, Lakers câstigă după 6 meciuri, Kobe Bryant având o serie excelentă terminând cu 33.7 puncte pe meci, 7.2 recuperări şi 8.2 pase decisive.

2 echipe experimentate, o rivalitate de zeci de ani, jucători foarte buni gata să dea tot pe teren… Eu ţin cu Lakers, sper să căştige ei, deşi Boston au o echipă bine închegată, un antrenor foarte bun şi mentalitate de învingători.

Finala poate fi urmărită in direct la Digisport, pentru cei interesaţi 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: