Blog Prost…

…Jurnalul filosofului prost

Start la Campionatul Mondial

Au trecut 4 ani de la ultimul mondial. Astăzi este ziua în care începe a19a editie a Campionatului Mondial de Fotbal, echipele sunt aliniiate la start, fiecare cât mai motivate pentru a obtine rezultate cât mai bune.

Ca de obicei sunt cateva echipe care par să fie favorite încă de la început, plus echipe de la care se asteaptă surprize.

Să începem cu favoriţii. Deşi de obicei lista favoriţilor la „Mondiale” se începe cu Brazilia, anul ăsta toată lumea crede în Spania, după excelenta performanţă de la Campionatul European din urmă cu 2 ani, când au câştigat la pas aş putea să zic, Spania are cel mai bun 11 din toate cele 32 de echipe participante (în opinia mea). Apoi vine Brazilia, la fel ca în fiecare an Brazilia reprezintă o forţă la Campinatul Mondial, au un lot destul de consistent, deşi selectionerul Carlos Dunga a înregistrat câteva surprize neconvocând jucători ca Adriano sau Ronaldinho. Brazilia a făcut spectacol în amicalele d’inaintea turneului final, la fel ca şi Spania. Alături de aceste echipe putem alătura Anglia care are un lot de valoare şi un selecţioner foarte bun, Fabio Capello, deţinător de titluri în Campinatul Spaniol si Italian, Champions League şi multe altele, Capello merită un titlu major la nivel de naţionale. Argentina, echipa antrenată de fosta mare glorie Diego Maradona, pleacă şi ea cu primele şanse la acest turneu final, având în componenţă jucători ca Higuain, Diego Milito sau Messi, Argentina având după părerea multora cea mai bună linie de atancanţi dintre toate echipele prezente, atacanti la care se alătură o linie de mijloc mai puţin consistentă, însă valoroasă.

De cealaltă parte, de la echipele care şi’au disputat ultima dată finala campionatului, au avut o prestaţie modestă în preeliminarii şi în meciurile de pregătire, este logic că vobesc despre Franţa şi Italia. Italia are un lot slab, asta e deja clar, plus că Lippi a făcut oarecare gafe neconvocându’l pe Cassano sau Totti jucători care au avut o evoluţie bună în ultimele sezoane la echipele de club, după părerea mea, trebuia convocat chiar şi tânărul jucător de la Inter, Balotelli… „Trebuie să se mai maturizeze” a zis Lippi într’un interviu pentru Eurosport. Franţa are un antrenor slab, o oarecare „criză de identitate”, Domenech nereuşind să impună un stil de joc, în atac doar Nicolas Anelka ce imi pare a fi cât de cât mai în formă. Nici apărarea nu e prea stralucită, o apărare în care numai fundaşul celor de la Manchester United, Patrice Evra împreună cu William Gallas de la Arsenal sunt într’adevăr mai valoroşi.

Germania nu îmi place, mă astept să nu intre în Semifinală, au un lot slab, le lipseşte căpitanul Michael Ballack, nici în antrenor nu am prea mare încredere.

Pe lângă cele anunţate, mă aştept ca Portugalia, condusă de vedeta Cristiano Ronaldo să facă o figură frumoasă, Olanda are de asemea o echipă valoroasă, cu jucători ca Robben, Sneijder, Van Persie care pot face oricând diferenţa. Putem da şi de surprize, sune echipe ca S.U.A. sau Serbia care oricând pot avea rezultate neaşteptate, nu trebuie să ignorăm nici echipele africane ca Coasta de Fildeş sau Camerun, echipe care joacă pe propriul continent şi sunt foarte motivate să joace bine.

Eu personal ţin cu Anglia, îmi pare foarte rău că nu poate să joace Beckham fiind accidentat, mă aştept ca Anglia să ajungă Până în finală, nu mă interesează prea mult.

Meciul de deschidere este astăzi, Africa de Sud cu Mexic. Meciurile se pot vedea în direct la televiziunea română.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Start la Campionatul Mondial

  1. Campionatul Mondial Iunie 11, 2010 la 13:29

    Sa vezi ce nebunie va fi toti asteapta cu sufletul la gura ora la care incepe primul meci de la ora 17:00 in care joaca echipa gazda , nebunieee abia astept sa inceapa meciul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: