Blog Prost…

…Jurnalul filosofului prost

Ole Espana

Chiar dacă nu sunt atât de euforic ca toată lumea, mă bucur într’o oarecare măsură pentru succesul Spaniei, o generaţie extraodinară, cu un joc de pase care pâna la urmă a revoluţionat fotbalul în ultimii 2 ani. BTW dragi oameni de fotbal şi comentatori, nu Spania a imprumutat stilul de joc al Barcelonei,BARCELONA A LUAT JOCUL SPANIEI, CU CARE SPANIA A CAŞTIGAT EURO ÎN 2008. Cu acest joc a câştigat Barcelona tot în sezonul 2008-2009.

În altă (dez)ordine de idei, finala a fost destul de proastă, stricată în mare parte de domnul arbitru Howard Webb, care a început să scoată cartonaşe prea devreme, a arbitrat în compensaţie şi a avut câteva faze la care s’a pripit. La al doilea cartonaş galben pentru Heitinga nu a fost fault, un corner clar pentru Olanda, neacordat, cartonaş roşu clar însă în prima repriză la De Jong.

Olanda şi’a făcut jocul, a reuşit să tempereze puţin jocul de pase al Spaniei, posesia fiind cam pe la 55% si 45% pentru Spania. În mare parte îmi pare rau pentru olandezi, chiar dacă nu au avut o echipă stralucitoare, Sneijder şi Robben fiind singurii jucători care au strălucit, au fost singura echipă de la mondial care nu au pierdut nici un meci în 90 de minute. Păcat de ocaziile pe care le’a ratat Robben în ultimul meci.

Spania în schimb nu prea a arătat ca o campioană mondială, a fost o finală destul de proastă pentru ei. Au ratat vreo 2,3 ocazii prin Sergio Ramos şi Fabregas. În rest si’au făcut jocul clasic, au început să fie mai periculoşi odată cu ieşirea lui Pedro înlocuit de Jesus Navas, intrarea lui Fabregas în locul lui Xabi Alonso.

Felicitări aşadar Spaniei, voi reveni cu păreri la rece.

Reclame

Un răspuns la „Ole Espana

  1. Pingback:Ole Espana - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: