Blog Prost…

…Jurnalul filosofului prost

Worldcup 2010, over

a fost slab…Deşi am văzut doar începutul şi sfârşitul, nu mi s’a părut deloc un turneu final reuşit d. p. d. v. fotbalistic. Singurele meciuri care intr’adevăr mi’am plăcut au fost: Portugalia – Koreea de Nord, 7-0, Finala mică Uruguay – Germania, 2-3, semifinala Uruguay – Olanda, 2-3. Cel puţin la astea m’am uitat cu interes, jocul a fost bun, au fost multe goluri, etc.

Per total a fost un Campionat Mondial destul de slab, la care marile vedete nu au confirmat, nu au fost jucători care să strălucească cu adevărat, au fost doar jucători buni:). Arbitrii, asistenţi cât şi cei de la centru, au stricat multe meciuri, inclusiv finala. Greşeli peste greşeli, de la primele până la ultimele meciuri, goluri anulate aiurea, decizii nesigure. Echipele care au ajuns în finală, Spania şi Olanda, au ajuns până în ultimul act printr’un joc pragmatic, victorii în stil italian, cu 1-0. E clar că Mourinho şi’a pus amprenta asupra fotbalului, cel puţin cel european, odată cu câştigarea UCL cu Inter. Au fost echipe care au dezamăgit, Franţa, Italia, Anglia fiind printre cele mai importante,nici Brazilia nu a fost la nivelul aşteptărilor. Pentru mine şi Spania a dezamăgit, doar că prin joc şi evident nu prin rezultat.

Cel mai bun jucător a fost ales Diego Forlan, destul de meritat, părerea mea, ceea ce a făcut alături de echipa s’a a fost într’adevăr impresionant, având în vedere că echipe ca Brazilia şi Argentina, echipe care au venit peste Uruguay, au părăsit turneul destul de timpuriu, având în vedere ce pretenţii aveau. Muller, cel mai bun tânăr jucător şi totodată golgeterul Mondialului, este jucătorul care, după părerea mea, şi’a dublat preţul după acest turneu final. Germania a fost echipa care a jucat ca o campioană mondială, însă au fost anihilaţi de spanioli în semifinală.
Ca echipă a turneului am găsit’o aici pe acesta:
Cassilas – Lahm, Puyol,Friedrich, van Bronckhorst – Schweinsteiger, Xabi, Iniesta, Sneijder- Forlan, Villa. Echipă în care l’aş schimba pe Lahm cu Sergio Ramos, care mai ales în finală, a fost unul din cei mai buni spanioli. Villa, în ciuda faptului că a fost golgeterul ibericilor, a cam clacat în ultimele 2 meciuri, fapt pentru care l’aş alege pe Klose sau Suarez în locul său în prima echipă. Şi în locul lui Friedrich l’aş nominaliza pe Mertesacker, care a fost de netrecut în apărarea Manshaftului.

Cam atât, 4 ani de acum vom încerca să ne amintim de ce a fost mai frumos la aces Mondial, să încercăm să uităm de domnul Webb sau de caracatiţa Paul, să încercăm să ne scoatem sunetul Vuvuzelelor din cap şi să ne bucurăm doar de fotbal.

UPDATE
Îmi iau puţin libertatea de a vorbi despre câţiva selectioneri, care, după părerea mea au dat’o în bară. Primul ar fi chiar Del Bosque, antrenorul Campioanei Mondiale care, a cam greşit in ceea ce priveşte titularizarea de 2 ori ale lui Pedro, plus că nu i’a acordat destule minute lui Fabregas care, de fiecare dată când a intrat şi’a făcut simţită prezenţa în faţa porţii, ca ceva în plus, a dat pasa de gol pentru Iniesta în finală. Şi însistenţa asupra lui Busquets mi s’a părut stupidă, de aceea a pierdut Spania din spectaculozitate, cel puţin după mine.
La fel a greşit şi olandezul Van Marwijk insistând cu Van Persie care clar nu a fost în formă, în plus, fotbalişti ca Babel sau Afellay meritau o şansă.
Nu înţeleg ce s’a întâmplat cu Anglia lui Capelo, care în preeliminarii a făcut ravagii, la acest turneu nu a mişcat mai nimic, s’a chinuit să se califice în optimi unde au fost executaţi de Germani, ce’i drept au avut un gol anulat la 2-1, însă asta e altă poveste. Rooney mi s’a părut prea retras, Emil Heskey nu înţeleg ce a căutat în echipă, mai ales că Defoe a confirmat de prima dată de când a fost folosit titular.
Nu comentez nimic de Domenech, a fost demis, cam târziu ce’i drept, este o problemă pentru noi acum, îi avem adversari pe francezi în preeliminariile pentru Euro, vom vedea o naţională a Franţei transformată.

Reclame

2 răspunsuri la „Worldcup 2010, over

  1. dan olteanu iulie 12, 2010 la 22:11

    Pina la urma, sunt de acord ca Sergio Ramos ,merita sa fie in echipa ideala.
    Dan

  2. Pingback:Worldcup 2010, over - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: