Blog Prost…

…Jurnalul filosofului prost

Aparatul foto, prin mâinile istoriei

De la prima fotografie, făcută candva în anul 1839, după o expunere de 8 ore, aparatele foto, la fel ca tehnologia în general, au continuat să evolueze. Astfel de la fotografierea pe placi metalice tratate cu substanţe fotosensibile, s’a cautat cat mai repede trecerea la conceptul ce se va numi „roll-film”, obiect cu care majoritatea celor nascuţi mai devreme de jumătatea anilor ’90 sunt familiarizaţi.

Pe lângă dezvoltarea suportului fotografic, care a ajutat la micşorarea timpului de expunere, s’a urmărit simplificarea aplicării tehnicilor de fotografiat, tehnici care vor fi puse in practică de viitorii fotografi. Astfel se lucrează la găsirea celor mai bune substante care să fie folosite în camera obscură pentru developarea fotografiilor.

Secolul 20 aduce pe piaţa aparatele foto, foarte folositoare jurnaliştilor, care la început sunt primii care şi le permit pentru a profesa. În timp, aparatul foto devine un gadget de familie, gata să imortalizeze orice întrunire, petrecere sau peisaj din vacanţe. În plus, fotografia se dezvoltă ca o noua artă, mai ales după apariţia fotografiilor color.

În 2010, aparatul foto este un gadget de bază pentru un blogger. Bine’nţeles aparatul foto a evoluat, majoritatea folosind azi aparatul foto digital. Am dat un ochi pe pcfun şi am găsit 1 aparat, de tip DSLR, care m’ar interesa.

Nikon D5000 care vine la pachet un obiectiv 18-105mm VR. Este mai bun decât Nikon D3000 un aparat pe care l’am testat la Cornel care deja are unul şi deci mă aştept ca performaţele D5000 să fie foarte bune. Detaliile tehnice sunt destul de impresionante:

 • cei 12.9 megapixeli pot dezovolta rezoluţii de la 2144 x 1424 pixeli până la 4288 x 2848 pixeli;
 • viteză de declanşare între 1/4000 – 30 secunde;
 • Autofocus Nikon Multi-CAM 1000 autofocus module with TTL phase detection, 11 focus points (including 1 cross-type sensor) and AF-assist illuminator;
 • Diferite module de lucru ( Portrait, Landscape, Monochrome), Tipuri de blitz şi setări ale Balansului de alb.

Este mai bun decât omologul de la Canon ( 500D), având senzor mai bun şi sensibilitatea mai mare ( ISO pâna la 6400). Memoria externă SD sau SDHC poate stoca imagini de format JPEG sau RAW(.NEF). Cele 560 de grame îl fac uşor de transportat iar ecranul TFT color de 2.7 inch este mai mult decât suficient. Preţul, pare că nu ţine cont de criză, însă este un preţ pe care l’aş plăti pentru a’mi uşura activitatea de blogger foarte puţin cunoscut. Chiar dacă bugetul nu îmi permite momentan aparatul acesta, Nikon D5000 este sigur aparatul foto pe care să îl doresc de la un Moş Crăciun foarte bogat. 😀
Pentru că uneori o fotografie valorează cât 1000 de cuvinte, sau poate imortaliza oricând un moment de neuitat. Nikon D5000 ar fi fară doar şi poate aparatul cu care mi’as infrumuseţa blogul prin fotografii cât mai „grăitoare” 🙂

Reclame

3 răspunsuri la „Aparatul foto, prin mâinile istoriei

 1. Costin Lucian iulie 31, 2010 la 22:16

  Un din Nikon d5000 as cam avea si eu nevoie 🙂

 2. Pingback:Aparatul foto, prin mâinile istoriei - Ziarul toateBlogurile.ro

 3. Smic august 22, 2010 la 14:34

  Interesanta introducerea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: